Kuřecí prsa po italsku

Ingredience


Mozzarella 100 g
Pepř bílý 3 špetka
Sůl bylinková 3 špetka
Lilek 3 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Kuřecí prsa 6 ks
Mléko plnotučné 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Strouhanka 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Gril zapneme na vysokou teplotu. V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1.5 lžičkou soli, jakmile se vaří vložíme do něj omyté celé lilky a vaříme je 2 minuty. Poté je vyjmeme, osušíme a odkrojíme zelené stopky. Lilky potřeme olivovým olejem a vložíme na gril. Grilujeme je z každé strany po 2 minutách. Zhnědlé lilky necháme pak vychladnout. Očistíme si velkou cibuli a porájíme ji nadrobno. Kuřecí prsa omyjeme a a osušíme.
  2. Připravíme směs na obalení masa: do jedné mísy rozklepneme čerstvá vejce a rozšleháme je s mlékem. Do druhé mísy nastrouháme parmezán, který smícháme se a strouhankou.
  3. Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi dobře rozehřejeme olej. Kuřecí prsa obalíme nejdříve ve vajíčkách, pak v parmezánu se strouhankou. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme je po 2 minutách z každé strany dozlatova. Poté je odložíme na velký talíř.
  4. V zapékací míse nebo pekáči na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přimícháme konzervovaná rajčata, ochutíme je solí, cukrem, oreganem a pepřem.Promícháme a na plotně pomalu vaříme 5 minut. Na rajčatovou směs poklademe usmažená kuřecí prsa. Lilek pokrájíme podélně na plátky 5mm silné. Mozzarellu nakrájíme též na plátky.
  5. Na kuřecí prsa poklademe plátky lilku, mezi vložíme nakrájenou mozzarellu, kterou ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Nakonec prsa posypeme zbývající nastrouhaným parmezánem smíchaný se strouhankou. Zapékací mísu (nebudeme ji zakrývat) vložíme do trouby a maso pečeme dozlatova 35 minut a ihned je pak servírujeme.