Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou
Ingredience
Olej chilli |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová krkovička |
480 g |
Chilli papričky - vločky |
2 špetka |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pomeranč červený |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme 4 plátky z omyté a osušené vepřové krkovice. Plátky by měly být vysoké okolo 2 cm. Potřeme je ochuceným chilli olejem a necháme v pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat.
- Mezitím si očistíme a omyjeme žampióny, pak je nakrájíme na silnější plátky. Z omyté snítky rozmarýnu otrhané lístky posekáme nadrobno. Z jednoho červeného pomeranče vymačkáme do sklenice všechnu šťávu.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme steaky z každé strany po 2 minutách do zlatohněda, poté je z pánve vyjmeme, osolíme a odložíme.
- Do výpeku z masa přidáme žampióny, rozmarýn, zamícháme a smažíme 3 minuty. Žampióny ochutíme solí, chilli, přilejeme pomerančovou šťávu, 1 lžíci vinného octu, znovu promícháme a přidáme k houbám steaky. Ztlumíme teplotu a pomalu vaříme 3 minuty, maso otočíme a vaříme další 3 minuty. Omáčku podle chuti můžeme dosolit a pak hned steaky s omáčkou dáme na talíře a servírujeme.