Vepřové na houbách s pomerančovou šťávou

Ingredience


Olej chilli 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová krkovička 480 g
Chilli papričky - vločky 2 špetka
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pomeranč červený 1 ks
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme 4 plátky z omyté a osušené vepřové krkovice. Plátky by měly být vysoké okolo 2 cm. Potřeme je ochuceným chilli olejem a necháme v pokojové teplotě 10-15 minut odpočívat.
  2. Mezitím si očistíme a omyjeme žampióny, pak je nakrájíme na silnější plátky. Z omyté snítky rozmarýnu otrhané lístky posekáme nadrobno. Z jednoho červeného pomeranče vymačkáme do sklenice všechnu šťávu.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme steaky z každé strany po 2 minutách do zlatohněda, poté je z pánve vyjmeme, osolíme a odložíme.
  4. Do výpeku z masa přidáme žampióny, rozmarýn, zamícháme a smažíme 3 minuty. Žampióny ochutíme solí, chilli, přilejeme pomerančovou šťávu, 1 lžíci vinného octu, znovu promícháme a přidáme k houbám steaky. Ztlumíme teplotu a pomalu vaříme 3 minuty, maso otočíme a vaříme další 3 minuty. Omáčku podle chuti můžeme dosolit a pak hned steaky s omáčkou dáme na talíře a servírujeme.