Svíčkové steaky s červeným pepřem
Ingredience
Hovězí svíčková |
500 g |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř červený celý |
1 polévková lžíce |
Sýr Rokfór |
100 g |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři steaky ze svíčkové (přibližně po 125g) vložíme do velké pánve s rozpáleným olejem a máslem. Plátky masa posypeme červeným pepřem a restujeme je z každé strany 3 minuty. Poté je z pánve dáme do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple, než k nim připravíme omáčku.
- Do výpeku z masa přilijeme 100ml bílého vína, vaříme ho 1 minutu a přimícháme rozdrobený plísňový sýr. Směs vaříme a mícháme 3 minuty, než se sýr rozpustí, získáme tak hladkou krémovou omáčku.
- Teplé svíčkové steaky poklademe na talíře, přelijeme je pepřovou omáčkou a hned servírujeme.