Krůtí řízky na rozmarýnu
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Rozmarýn sušený |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
- Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
- Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
- Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
- Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
- Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.