Krůtí řízky na rozmarýnu

Ingredience


Brokolice 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Krůtí prsa 600 g
Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Rozmarýn sušený 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky z krůtích prsou naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 hodinu v chladu.
  2. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a nakrájíme na plátky, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Chilli papričku nasekáme.
  3. Řízky po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi na oleji je opečeme a vyjmeme.
  4. Ve výpeku podusíme připravenou zeleninu (kromě pórku) asi 5 minut. Podlijeme vodou, přidáme pórek, chilli papričku a vše povaříme 5 minut.
  5. Maso potom přendáme do pekáče, pokryjeme zeleninou, ochutíme citronovou šťávou a rozmarýnem. Prohřejeme ve vyhřáté troubě.
  6. Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.