Flíčky se zelím I

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Cibule 20 g
Cukr krystal 1 špetka
Kmín celý 1 špetka
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
řepkový olej 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny flíčky 240 g
Zelí hlávkové bílé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na tenké nudličky nakrájíme zelí, zbavené vrchních listů a spaříme ho vařící vodou. Na oleji na cibulce zelí osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme kmín a doměkka podusíme.
  2. Těstoviny - flíčky uvaříme dle návodu na obalu a smícháme je se zelím. Dosolíme a dochutíme cukrem a octem.
  3. Na talíři podáváme polité vyškvařenou slaninou.