Flíčky se zelím I
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Cibule |
20 g |
Cukr krystal |
1 špetka |
Kmín celý |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
řepkový olej |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny flíčky |
240 g |
Zelí hlávkové bílé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na tenké nudličky nakrájíme zelí, zbavené vrchních listů a spaříme ho vařící vodou. Na oleji na cibulce zelí osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme kmín a doměkka podusíme.
- Těstoviny - flíčky uvaříme dle návodu na obalu a smícháme je se zelím. Dosolíme a dochutíme cukrem a octem.
- Na talíři podáváme polité vyškvařenou slaninou.