Kuřecí nudličky na čínský způsob
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Koření Čína |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
50 g |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika oranžová |
0.5 ks |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Pórek |
170 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Den předem omyjeme, osušíme a na nudličky nakrájíme kuřecí prsa. V misce je promícháme se sojovou omáčkou a Maizenou (kukuřičný škrob). Misku zakryjeme a dáme na noc do chladničky.
- Druhý den si připravíme omytou a očištěnou zeleninu: čerstvé hlávkové bílé zelí, pórek, cibuli, červenou, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, z každé budeme potřebovat jen po jedné poloviny. Papriky nakrájíme na proužky, zelí s cibulí pokrájíme na tenké plátky a pórek na kroužky.
- Ve woku rozpálíme olej, na něm za stálého míchání orestujeme maso, posypeme ho kořením na čínu, přidáme pokrájenou zeleninu, burské oříšky a smažíme za stálého míchání do změknutí. (Celkem smažíme "čínu" přibližně 8 minut).
- Poté kuřecí nudličky se zeleninou podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře hned servírujeme.