Kuřecí nudličky na čínský způsob

Ingredience


Cibule 1 ks
Koření Čína 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 50 g
Paprika červená 0.5 ks
Paprika oranžová 0.5 ks
Paprika zelená 0.5 ks
Pórek 170 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem omyjeme, osušíme a na nudličky nakrájíme kuřecí prsa. V misce je promícháme se sojovou omáčkou a Maizenou (kukuřičný škrob). Misku zakryjeme a dáme na noc do chladničky.
  2. Druhý den si připravíme omytou a očištěnou zeleninu: čerstvé hlávkové bílé zelí, pórek, cibuli, červenou, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, z každé budeme potřebovat jen po jedné poloviny. Papriky nakrájíme na proužky, zelí s cibulí pokrájíme na tenké plátky a pórek na kroužky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, na něm za stálého míchání orestujeme maso, posypeme ho kořením na čínu, přidáme pokrájenou zeleninu, burské oříšky a smažíme za stálého míchání do změknutí. (Celkem smažíme "čínu" přibližně 8 minut).
  4. Poté kuřecí nudličky se zeleninou podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře hned servírujeme.