Papriky plněné rýží a zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Paprika bílá |
500 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel nať sušená |
1 špetka |
Protlak rajčatový sterilovaný |
100 g |
řepkový olej |
20 g |
Rýže neloupaná (Natural) |
60 g |
Smetana zakysaná 12% |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Předem namočíme rýži.
- Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.
- Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.
- Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.
- Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).
- Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.