Papriky plněné rýží a zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 100 g
Mrkev kořen 100 g
Paprika bílá 500 g
Petržel kořen 100 g
Petržel nať sušená 1 špetka
Protlak rajčatový sterilovaný 100 g
řepkový olej 20 g
Rýže neloupaná (Natural) 60 g
Smetana zakysaná 12% 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočíme rýži.
  2. Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.
  3. Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.
  4. Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.
  5. Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).
  6. Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.