Pohankový salát s ovocem

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Hrušky 1 ks
Jablka 2 ks
Kroupy pohankové 300 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Ořechy lískové 20 g
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku necháme namáčet do druhého dne ve vodě.
  2. Poté ji zalijeme horkou vodou, necháme 5min stát a vodu slijeme.
  3. Mezitím rozkrojíme jablka a hrušky, odstraníme jadřince a nakrájíme na hrubší plátky. Očištěnou mrkev nastrouháme, lísková jádra rozpůlíme.
  4. Do vychladlé pohanky vmícháme jablka, hrušky, rozinky, mrkev a ořechy. Dochutíme medem, javorovým sirupem a citronovou šťávou.
  5. Salát posypeme skořicí a ihned podáváme.