Omáčka rajská

Omáčka rajská - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 20 g
Cukr krystal 20 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Protlak rajčatový sterilovaný 40 g
řepkový olej 20 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.
  2. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.
  3. Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.