Omáčka rajská
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
20 g |
Cukr krystal |
20 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
40 g |
řepkový olej |
20 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.
- Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.
- Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.