Křupavý salát z čínského zelí a paprik
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Zelí čínské |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Podravka |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme.
- Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť.