Křupavý salát z čínského zelí a paprik

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Zelí čínské 1 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej chilli 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Podravka 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a žebra, pak papriky pokrájíme na tenké proužky. Očištěné čínské zelí podélně rozčtvrtíme a pokrájíme na tenké nudličky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky i se zelenou natí. Všechnu zeleninu v míse promícháme.
  2. Připravíme si zálivku: v misce smícháme 5 lžic olivového oleje s 1 lžičkou chilli oleje, s 2 lžícemi vinného octu, 2 lžícemi cukru, 1 lžicí dijónské hořčice a 2 špetkami domácí podravky. Směs důkladně promícháme, nalejeme ji na zeleninu a znovu salát zlehka promícháme. Podáváme vychlazený. Dobrou chuť.