Vepřový steak po staročesku

Ingredience


Cibule 1 ks
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Klobása ostravská 2 ks
Papriky beraní rohy 6 ks
Pepř černý mletý 7 g
Sůl 7 g
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
Vepřová plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.
  2. Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.
  3. Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.
  4. Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.