Vepřový steak po staročesku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Klobása ostravská |
2 ks |
Papriky beraní rohy |
6 ks |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
Vepřová plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou plec nakrájíme na čtyři plátky. Osolíme ji a opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Prudce osmažíme na pánvi z obou stran. Poté předáme do pekáčku.
- Cibuli, klobásu nakrájíme na kolečka, beraní rohy na dvoucentimetrové kousky. Vše opečeme v pánvi na výpeku z masa. Poté tím posypeme maso.
- Každý plátek masa ještě přiklopíme plátkem sýra a pečeme 30 minut na 200 °C.
- Výpek poté slijeme a zahustíme jíškou. Povaříme tak 5 minut a podáváme k masu jako omáčku.