Oblíbený kuřecí steak s broskví
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
4 plátek |
Sýr Ementál (Primátor) |
4 plátek |
Broskve půlené v nálevu |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.
- Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.