Oblíbený kuřecí steak s broskví

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 4 plátek
Sýr Ementál (Primátor) 4 plátek
Broskve půlené v nálevu 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a vložíme je mezi potravinářskou fólií. Kuřecí prsa zlehka rozklepeme na plátky. Maso osolíme, ochutím čerstvě pomletým pepřem.
  2. V pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí steaky orestujeme z každé strany dozlatova. Každou stranu restujeme 1-2 minuty.
  3. Teplotu pod pánví s výpekem snížíme téměř na minimum. Steaky vrátíme do pánve, na každý steak položíme plátek kvalitní šunky, půlku kompotované broskve a vše překryjeme plátkem dobrého sýru. Pánev přikryjeme poklicí. Maso se pod pokličkou dusí a když se sýr roztaví, hned porce obložených steaků položíme na talíře a servírujeme.