Koláč jablkový 1
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Jablka |
120 g |
Jogurt bílý |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka polohrubá |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
10 g |
Vejce slepičí |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozmícháme vejce s jogurtem a vlijeme máslo. Přidáme mouku se špetkou kypřicího prášku a cukr. Přidáme vodu dle potřeby. Uhněteme těsto.
- Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, (nebo na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou.) Na těsto naklademe oloupaná, na plátky pokrájená jablka.
- Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
- Koláč krájíme až po vychladnutí.