Koláč jablkový 1

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Jablka 120 g
Jogurt bílý 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 10 g
Mouka polohrubá 60 g
Mouka pšeničná hrubá 10 g
Vejce slepičí 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozmícháme vejce s jogurtem a vlijeme máslo. Přidáme mouku se špetkou kypřicího prášku a cukr. Přidáme vodu dle potřeby. Uhněteme těsto.
  2. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, (nebo na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou.) Na těsto naklademe oloupaná, na plátky pokrájená jablka.
  3. Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
  4. Koláč krájíme až po vychladnutí.