Pochoutka z čerstvého tuňáka
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
4 polévková lžíce |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 2 porce
- 2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
- V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
- Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.