Pochoutka z čerstvého tuňáka

Ingredience


Citrony 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Rozmarýn čerstvý 4 polévková lžíce
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tuňák obecný 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce.
  2. V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu.
  3. Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme.