Pečené králičí medailonky, zeleninová rýže
Ingredience
Celer bulvový |
15 g |
Cibule |
5 g |
Králičí hřbet |
90 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Olej rostlinný |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
15 g |
Rýže neloupaná (Natural) |
45 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omytý, nakrájený králičí hřbet dusíme v kastrolu na oleji spolu s nakrájenou mrkví, celerem, hlávkovým zelím a cibulí. Během dušení maso podléváme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.
- Nakrájený pórek krátce podusíme. Divokou (neloupanou) rýži podusíme doměkka a promícháme s pórkem.
- Na talíř upravíme králičí hřbet se zeleninou a pórkovou rýží.