Pečené králičí medailonky, zeleninová rýže

Ingredience


Celer bulvový 15 g
Cibule 5 g
Králičí hřbet 90 g
Mrkev kořen 20 g
Olej rostlinný 5 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 15 g
Rýže neloupaná (Natural) 45 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 150 ml
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý, nakrájený králičí hřbet dusíme v kastrolu na oleji spolu s nakrájenou mrkví, celerem, hlávkovým zelím a cibulí. Během dušení maso podléváme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.
  2. Nakrájený pórek krátce podusíme. Divokou (neloupanou) rýži podusíme doměkka a promícháme s pórkem.
  3. Na talíř upravíme králičí hřbet se zeleninou a pórkovou rýží.