Rychlé hovězí svíčkové řezy

Ingredience


Hovězí svíčková 400 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Slanina vepřová 4 plátek
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  2. Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.
  3. Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.