Rychlé hovězí svíčkové řezy
Ingredience
Hovězí svíčková |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Slanina vepřová |
4 plátek |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.
- Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.