Tortilla zapečená s masem
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Celer bulvový |
50 g |
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
50 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
50 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Tortilla |
4 ks |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
- Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.
- V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.
- Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.