Tortilla zapečená s masem

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Celer bulvový 50 g
Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole bílé 50 g
Kukuřice cukrová nakládaná 50 g
Mrkev kořen 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata Cherry 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Tortilla 4 ks
Vepřové maso mleté 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.
  3. V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.
  4. Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.