Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 0.25 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Šunka schwarzwaldská 4 plátek
Sýr Eidam cihla 45% 70 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 400 g
Brokolice 200 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Bazalka 0.5 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
  2. Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
  3. V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
  4. Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
  5. Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.