Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Šunka schwarzwaldská |
4 plátek |
Sýr Eidam cihla 45% |
70 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Brokolice |
200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
- Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
- V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
- Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
- Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.