Vepřové plátky s plněnými bramborami
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Bílá cibulka |
2 ks |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel nať sušená |
1 polévková lžíce |
Smetana kysaná |
2 polévková lžíce |
Sýr Čedar |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 plátek |
Brokolice |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.
- V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.
- Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.
- Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.
- Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.