Vepřové plátky s plněnými bramborami

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Bílá cibulka 2 ks
Brambory 4 ks
Česnek 1 stroužek
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Petržel nať sušená 1 polévková lžíce
Smetana kysaná 2 polévková lžíce
Sýr Čedar 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 plátek
Brokolice 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.
  2. V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.
  3. Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.
  4. Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.
  5. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.