Lívance s jablky
Ingredience
Cukr krystal |
10 g |
Droždí |
10 g |
Džem jahodový |
30 g |
Jablka |
150 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
120 g |
řepkový olej |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rozmícháme droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidáme vejce a mouku, opatrně osolíme a v teple necháme vykynout.
- Do vykynutého těstíčka vmísíme nastrouhaná oloupaná jablka.
- Z obou stran opékáme na rozpáleném lívanečníku.
- Před podáváním lívance pomažeme džemem.