Guláš s masem, s uzeninou, paprikou a rajčaty

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 350 g
Hovězí maso přední 1 kg
Klobása šunková 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.2 kávová lžička
Pšenično žitný chleba 4 krajíc
Rajčata 3 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso z nožiny omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, velké přibližně 2x2cm (i větší). Šunkové klobásy pokrájíme na kolečka. Omytou masitou papriku a malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme z ní semínka s žebry, pak papriku a chilli pokrájíme na proužky. Rajčata ponoříme na 30 minut do horké vody, pak je zchladíme ppod studenou tekoucí vodou a oloupeme je. Pak je rozkrájíme na osminky. Očištěné cibule drobně pokrájíme, v kastrólu na rozehřátém oleji je osmažíme dozlatova, přidáme maso, promícháme a smažíme přibližně 3-4 minuty, poté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku. Směs promícháme a pod poklicí maso pomalu vydusíme z vlasní šťávy, trvá to přibližně 10-15 minut. Poté přilijeme vroucí vodu a maso pod poklicí budeme vařit přibližně 60-80 minut téměř doměkka. Pak přidáme pokrájenou zeleninu, klobásu a guláš vaříme dalších 15-20 minut.
  2. Na zahuštění v hrnečku se studenou vodou rozmícháme dohladka Maizenu (kukuřičný škrob), přimícháme ji do guláše a vaříme 1 minutu. Guláš podle chuti dosolíme a podáváme teplý s chlebem.