Japonský salát se sójovým dresinkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Fazole hnědé 200 g
Mrkev kořen 4 ks
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový sterilovaný 1 polévková lžíce
Ředkvička 140 g
řepkový olej 2 polévková lžíce
salát little gem 4 ks
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si dresing: Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, zázvor, protlak, lžíci vody a olej a vyšleháme v jednotnou směs.
  2. Salát little gem přepůlíme. Rozdělíme na čtyři talíře. Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a ředkvičky na plátky.
  3. Těsně před podáváním přelijeme dresinkem.