Japonský salát se sójovým dresinkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Fazole hnědé |
200 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce |
Ředkvička |
140 g |
řepkový olej |
2 polévková lžíce |
salát little gem |
4 ks |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si dresing: Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme najemno nakrájenou cibuli, zázvor, protlak, lžíci vody a olej a vyšleháme v jednotnou směs.
- Salát little gem přepůlíme. Rozdělíme na čtyři talíře. Přidáme mrkev nakrájenou na nudličky a ředkvičky na plátky.
- Těsně před podáváním přelijeme dresinkem.