Plněné kuřecí kapsičky
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Pepř bílý |
4 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Moravské uzené maso |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel hladkolistá |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Rozmarýn sušený |
1 polévková lžíce |
rýže vařená, natural, |
150 g |
Sůl |
2 špetka |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čtyři kuřecí prsa omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme a zlehka naklepeme přez potravinářskou fólií. Maso z každé strany osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Očištěný pórek podélně rozpůlíme a pokrájíme ho na tenké proužky. Pažitku s petrželkovou natí a lístky z malé větvičky rozmarýnu omyjeme a drobně pokrájíme. Uzené vařené maso nakrájíme na malé kostičky. Očištěné stroužky česneku s malou omytou chilli papričkou (kterou jsme rozkrojili a zbavili semínek) každé zvlášť drobně posekáme.
- Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi na 1 lžíci rozpáleného oleje zpěníme pórek s česnekem, přimícháme chilli papričku, uzené maso a vše smažíme 1-2 minuty. Poté pánev odstavíme z plotny, přimícháme do směsi uvařenou rýži, bylinky a podle chuti sůl.
- Naklepané plátky masa položíme na větší čtverce alobalu, které si dopředu potřeme olejem. Na střed kuřecích plátků rozdělíme připravenou rýžovou směs s uzeným masem, plátky přehneme a pevně zabalíme do alobalu jako kapsičky. Zabalené kapsičky vložíme na plechu do středu trouby a pečeme je 40-45 minut. Kapsičky necháme v alobalu 2-3 minuty odpočinout, potom je rozpalíme, opatrně podebereme plochou naběračkou je dáme na talíře a hned servírujeme.