Plněné kuřecí kapsičky

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Pepř bílý 4 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Moravské uzené maso 150 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel hladkolistá 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Rozmarýn sušený 1 polévková lžíce
rýže vařená, natural, 150 g
Sůl 2 špetka
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čtyři kuřecí prsa omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme a zlehka naklepeme přez potravinářskou fólií. Maso z každé strany osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Očištěný pórek podélně rozpůlíme a pokrájíme ho na tenké proužky. Pažitku s petrželkovou natí a lístky z malé větvičky rozmarýnu omyjeme a drobně pokrájíme. Uzené vařené maso nakrájíme na malé kostičky. Očištěné stroužky česneku s malou omytou chilli papričkou (kterou jsme rozkrojili a zbavili semínek) každé zvlášť drobně posekáme.
  2. Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi na 1 lžíci rozpáleného oleje zpěníme pórek s česnekem, přimícháme chilli papričku, uzené maso a vše smažíme 1-2 minuty. Poté pánev odstavíme z plotny, přimícháme do směsi uvařenou rýži, bylinky a podle chuti sůl.
  3. Naklepané plátky masa položíme na větší čtverce alobalu, které si dopředu potřeme olejem. Na střed kuřecích plátků rozdělíme připravenou rýžovou směs s uzeným masem, plátky přehneme a pevně zabalíme do alobalu jako kapsičky. Zabalené kapsičky vložíme na plechu do středu trouby a pečeme je 40-45 minut. Kapsičky necháme v alobalu 2-3 minuty odpočinout, potom je rozpalíme, opatrně podebereme plochou naběračkou je dáme na talíře a hned servírujeme.