Pařížské kuřecí maso se zeleninou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 3 ks
Kuřecí prsa 2 ks
Kuřecí stehna 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1.5 polévková lžíce
Paprika oranžová 2 ks
Pepř červený celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Cuketa 1 ks
Lilek 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Bagetka malá světlá 8 ks
Kuřecí horní stehna 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 díly a spolu se zadními stehny, horními stehýnky (paličkami) maso omyjem a osušíme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Rajčata, papriky, mladou tenkou cuketu a lilek omyjeme, a osušíme. Papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, osolíme, necháme ho "vypotit" asi 10 minut. Poté lilek znovu omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme na kolečka, očištěný česnek na tenké plátky. Malý svazek bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku omyjeme, lístky otrháme a posekáme nadrobno.
  2. Maso osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a v hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem porce osmažíme z každé strany dozlatova. Přidáme k nim pokrájený česnek, papriky s rajčaty, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 20 minut, občas zeleninu s masem promícháme.
  3. V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zprudka orestujeme kostičky lilku s cuketou - restujeme je přibližně 1-2 minuty. Podle chuti zeleninu osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poprášíme moukou a restujeme další minutu. Pak orestovanou zeleninu přimícháme ke kuřeti, přimícháme bylinky a necháme vše prohřát.
  4. Směs s masem rozdělíme na talíře a podáváme s ohřátými bagetkami.