Drůbeží salát s celerem a jablky
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Citronová šťáva |
1 ks |
Drůbeží maso pečené |
250 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Upečené maso nakrájíme na tenké plátky nebo silnější nudle. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupaná jablka bez jadřinců nakrájíme na kostičky, zakapeme citrónovou šťávou a smícháme s nastrouhaným celerem a nakrájeným masem. Všechno zalijeme nálevem, který si připravíme z oleje, octa, hořčice, soli a z mletého pepře.