Drůbeží salát s celerem a jablky

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Citronová šťáva 1 ks
Drůbeží maso pečené 250 g
Hořčice 1 kávová lžička
Jablka 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky nebo silnější nudle. Celer oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupaná jablka bez jadřinců nakrájíme na kostičky, zakapeme citrónovou šťávou a smícháme s nastrouhaným celerem a nakrájeným masem. Všechno zalijeme nálevem, který si připravíme z oleje, octa, hořčice, soli a z mletého pepře.