Celerovo-mrkvové závitky s jogurtovým dipem, křehký chléb

Ingredience


Celer řapíkatý 50 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 30 g
Mrkev kořen 40 g
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Pohankový křehký chléb 10 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řapíkatý celer nakrájíme na hranolky dlouhé asi 10cm a silné 0,5cm. Očištěnou mrkev nastrouháme na delší tenké plátky.
  2. Svazek celerových nudliček zabalíme vždy do plátku mrkve. Balíčky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zalijeme jablečným octem.
  3. Podáváme s dipem připraveným smícháním jogurtu, citronové šťávy, soli a pepře.
  4. Přílohou je křehký pohankový chléb.