Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát
Ingredience
Brambory vařené |
150 g |
Cibule |
20 g |
Citronová šťáva |
15 g |
Hořčice plnotučná |
4 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
150 g |
Olej rostlinný |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
30 g |
Stolní sladidlo Sladký polibek |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
15 g |
Treska filety |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.
- Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.
- Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.
- Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.