Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát

Ingredience


Brambory vařené 150 g
Cibule 20 g
Citronová šťáva 15 g
Hořčice plnotučná 4 g
Kmín drcený 1 špetka
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Okurka salátová 150 g
Olej rostlinný 3 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 30 g
Stolní sladidlo Sladký polibek 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 15 g
Treska filety 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.
  2. Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.
  5. Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.