Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou

Ingredience


Cibule 2 ks
Cuketa 1 ks
Koření pěti vůní 4 špetka
Krůtí prsa 500 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Sůl 4 špetka
uherská klobása 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.
  2. Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.
  3. Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.