Pikantní špízy s krůtím masem, klobásou a paprikou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
1 ks |
Koření pěti vůní |
4 špetka |
Krůtí prsa |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Sůl |
4 špetka |
uherská klobása |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 190-200°C. Krůtí omytá prsa pokrájíme přibližně na kostky velké 3x3cm. Paprikovou pikantní klobásu a očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Omytou mladou cuketku pokrájíme na kolečka silné okolo 1cm.
- Na kovové nerezové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli, klobásu, cuketu. Připravené jehly se všemi ingrediencemi osolíme, posypeme ďábelským kořením. Špízy vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem, který vložíme do středu trouby.
- Špízy pečeme dozlatova přibližně 25-35 minut, během pečení je poléváme výpekem a otáčíme je podle potřeby.