Špagetová bábovka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka na špagety - Bolognese Maggi |
1 balení |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Ve slané vodě uvaříme špagety.
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a dáme maso, které 8 minut za stálého míchání smažíme. K masu vmícháme omáčku na špagety a společně dusíme. Přidáme koření a stáhneme z hořáku.
- Špagety dáme do mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.
- Do formy naskládáme směs špaget s omáčkou.
- 3 vejce rozšleháme se 4 lžícemi mléka, osolíme a špagety zalijeme.
- 20 minut pečeme v troubě.
- Až bábovka trochu vychladne, vyklopíme ji a podáváme.