Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku
Ingredience
Filé rybí |
400 g |
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Sůl mořská |
4 špetka |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Šunka lázeňská |
100 g |
Víno bílé |
150 ml |
Zázvor celý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.
- Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.
- Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.
- Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
- Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.