Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku

Ingredience


Filé rybí 400 g
Koření na ryby 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Sůl mořská 4 špetka
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 2 špetka
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 2 špetka
Šunka lázeňská 100 g
Víno bílé 150 ml
Zázvor celý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.
  2. Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.
  3. Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.
  4. Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
  5. Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.