Smažený jablíčkový dezert

Ingredience


Cukr skořicový 4 ks
Jablka 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme vinné těstíčko: v míse si vyšleháme bílé víno s moukou a s vejci dohladka. Do misky nasypeme skořicový cukr.
  2. Omytá větší jablka osušíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. V pánvi si rozehřejeme olej. Plátky jablek namočíme v těstíčku a usmažíme je z každé strany dozlatovaSmažíme je přibližně 1-2 minuty. Usmažené plátky odložíme na papírovou utěrku, necháme je okapat a pak horké obalíme ve skořicovém cukru. Obalené plátky poklademe na talíř a podáváme.