Smažený jablíčkový dezert
Ingredience
Cukr skořicový |
4 ks |
Jablka |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme vinné těstíčko: v míse si vyšleháme bílé víno s moukou a s vejci dohladka. Do misky nasypeme skořicový cukr.
- Omytá větší jablka osušíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na plátky. V pánvi si rozehřejeme olej. Plátky jablek namočíme v těstíčku a usmažíme je z každé strany dozlatovaSmažíme je přibližně 1-2 minuty. Usmažené plátky odložíme na papírovou utěrku, necháme je okapat a pak horké obalíme ve skořicovém cukru. Obalené plátky poklademe na talíř a podáváme.