Omelety z rýžové mouky
Ingredience
Kypřící prášek do pečiva |
2 špetka |
Mléko odtučněné |
500 ml |
Mouka rýžová |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Sirup javorový |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Džem dia |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout.
- Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
- Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme.