Omelety z rýžové mouky

Ingredience


Kypřící prášek do pečiva 2 špetka
Mléko odtučněné 500 ml
Mouka rýžová 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Sirup javorový 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Džem dia 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout.
  2. Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
  3. Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme.