Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb celozrnný pšeničný |
4 plátek |
Jogurt bílý |
50 g |
Pažitka |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Smícháme lučinu s jogurtem a osolíme špetkou soli.
- Prolisujeme česnek, na jemno nakrájíme pažitku a bazalku. Přidáme do pomazánky a řádně promícháme.
- Mažeme na chléb, můžeme zdobit kousky rajčete, petrželkou a bazalkou.