Studený hráškový salát se slaninou a mozzarellou
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Hrášek mražený |
100 g |
Máta |
1 hrst |
Mozzarella |
125 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na suché pánvi vyškvaříme slaninu, vyjmeme a dáme na ubrousek.
- Hrášek povaříme v osolené vodě asi dvě minuty, zchladíme.
- Smícháme šťávu z 1/2 pomeranče, olej a lístky máty, jemně nasekané.
- Mozzarellu natrháme na kousky, rozdělíme na talíře, navrch dáme hrášek, slaninu a zalijeme zálivkou.