Sobotní snídaně
Ingredience
celozrnna houska |
2 ks |
Chléb toastový |
80 g |
Marmeláda brusinková |
60 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
4 ks |
President Camembert linea |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Uvaříme dvě vejce naměkko. Omyjeme pažitku a nasekáme na jemno. Housky rozpůlíme a namažeme máslem a posypeme pažitkou.
- Dozlatova opečeme toastový chléb, na něj položíme na plátky nakrájený Camembert a brusinkový kompot.
- Vymačkáme šťávu z pomerančů a vlijeme ji do sklenic.
- Housky a toastový chleba podáváme společně s naměkko uvařenými vajíčky a zapíjíme čerstvým pomerančovým džusem.