Mrkvový bramborák s ovčím sýrem
Ingredience
Brambory |
160 g |
Mrkev kořen |
450 g |
Olej olivový |
60 ml |
Oregano čerstvé |
2 špetka |
Pažitka |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Potravinářský škrob |
2 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Tymián čerstvý |
2 špetka |
Vývar zeleninový |
0.75 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyjeme mrkev a brambory, očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nakrájíme na kostičky ovčí sýr, omyjeme bylinky, necháme je okapat a nadrobno nasekáme.
- Mrkev a brambory smícháme s vejci a škrobem, přidáme ovčí sýr a vše dochutíme solí, pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem. Do směsi přidáme bylinky a řádně promícháme.
- V teflonové pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme bramboráčky a smažíme je v rozpáleném oleji.