Mrkvový bramborák s ovčím sýrem

Ingredience


Brambory 160 g
Mrkev kořen 450 g
Olej olivový 60 ml
Oregano čerstvé 2 špetka
Pažitka 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Potravinářský škrob 2 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Tymián čerstvý 2 špetka
Vývar zeleninový 0.75 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme mrkev a brambory, očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Nakrájíme na kostičky ovčí sýr, omyjeme bylinky, necháme je okapat a nadrobno nasekáme.
  2. Mrkev a brambory smícháme s vejci a škrobem, přidáme ovčí sýr a vše dochutíme solí, pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem. Do směsi přidáme bylinky a řádně promícháme.
  3. V teflonové pánvi rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme bramboráčky a smažíme je v rozpáleném oleji.