Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule lahůdková 4 ks
Citrónová kůra 1 polévková lžíce
Houby sušené 50 g
Jehněčí kýta 600 g
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Paprika zelená 3 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno rýžové čínské 300 ml
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
  2. Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
  3. Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
  4. Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.