Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule lahůdková |
4 ks |
Citrónová kůra |
1 polévková lžíce |
Houby sušené |
50 g |
Jehněčí kýta |
600 g |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
300 ml |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
- Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
- Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
- Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.