Medové kuřecí maso na grilu

Ingredience


Kuřecí čtvrtky 4 ks
Česnek 8 stroužek
Med včelí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo.
  2. Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí.
  3. Grilované maso si každý osolí podle chuti.