Suflé z drůbežích jater

Ingredience


Bešamel 300 ml
Česnek 1 stroužek
Játra drůbeží 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou.
  2. Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme.
  4. Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.