Suflé z drůbežích jater
Ingredience
Bešamel |
300 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Játra drůbeží |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou.
- Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme.
- Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.