Hovězí na vietnamský způsob
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hovězí maso zadní |
400 g |
Koriandr čerstvý |
4 ks |
Olej rostlinný |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky velké asi 1cm. Ochutíme je sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, nadrceným čerstvým zázvorem a pepřem. Maso necháme marinovat si 30 minut.
- Před podáváním osmahneme na pánvi potřené olejem rozmačkaný česnek. Když bude zlátnout, přidáme připravené maso a velmi zprudka restujeme za stálého míchání asi 10 vteřin. Maso by nemělo být příliš propečené.
- Ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.