Hovězí na vietnamský způsob

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hovězí maso zadní 400 g
Koriandr čerstvý 4 ks
Olej rostlinný 0.5 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky velké asi 1cm. Ochutíme je sójovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, nadrceným čerstvým zázvorem a pepřem. Maso necháme marinovat si 30 minut.
  2. Před podáváním osmahneme na pánvi potřené olejem rozmačkaný česnek. Když bude zlátnout, přidáme připravené maso a velmi zprudka restujeme za stálého míchání asi 10 vteřin. Maso by nemělo být příliš propečené.
  3. Ozdobíme snítkami koriandru a ihned podáváme.