Kuřecí paličky s pohankou
Ingredience
Kuřecí paličky bez kůže |
2 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
7 g |
Pepř černý mletý |
7 g |
Pohanka |
100 g |
Rajčata Cherry |
200 g |
Salát ledový |
100 g |
Sůl |
7 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pohanku namočíme na hodinu ve studené vodě, aby nabobtnala.
- Pekáček vymažeme olivovým olejem. Kuřecí paličky svlékneme z kůže, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Pečeme na 200 °C asi 30-40 minut.
- Mezitíme si nakrájíme zeleninu na kostičky, osolíme a opepříme. Přelijeme octem a vodou.
- Pohanku vaříme 5 minut ve vroucí vodě.
- Kuřecí stehna podáváme se salátem a pohankou.