Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě

Ingredience


Brusinky sušené 1 hrst
Kerblík 2 polévková lžíce
Kuřecí stehna 4 ks
Mandle 1 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor celý 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
  2. Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
  3. Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme.