Pečené kuřecí maso marinované v pomerančové šťávě
Ingredience
Brusinky sušené |
1 hrst |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Mandle |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor celý |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme jednoduchou pomerančovou marinádu: dva větší pomeranče omyjeme, vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s 1 lžicí medu. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V sítu si promyjeme brusinky a necháme je okapat. Omytý kerblík drobně pokrájíme.
- Kuřecí stehna zbavíme kůže, pak je vykostíme, omyjeme a osušíme. Mezi potravinářskou fólií maso naklepeme hladkou paličkou a vložíme do pomerančové marinády. Maso necháme v marinádě 1 hodinu.
- Marinované maso mírně osolíme, obalíme v hladké mouce. V pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, plátky masa opečeme dozlatova z každé strany. Jakmile budeme mít opečenou druhou stranu kuřecích plátků, přilijeme 50ml pomerančové marinády, přidáme do výpeku zázvor, brusinky, loupané mandle a nakonec kerblík. Vše promícháme a povaříme 2-3 minuty. Maso necháme ve výpeku 3-4 minuty odpočinout, až pak servírujeme.