Polévka s vaječnými žloutky
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.
- Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.
- Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.