Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Skopové kotlety 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 snítky čerstvého rozmarýnu omyjeme, z jedné snítky otrháme lístky a posekáme je nadrobno (1 lžíce). Druhou snítku rozmarýnu v celku (l lžíce) si odložíme.
  2. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
  3. Špalíček skopové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a odstraníme přebytečný tuk, Nařežeme si kotletky přibližně 2-2.5cm silné a po okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkým válečkem je rozklepeme. Pak je ochutíme, solí, pepřem, posypeme posekaným rozmarýnem a obalíme v hladké mouce.
  4. Ve větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozehřejeme sádlo, na něm osmažíme kotletky z obou stran do zlatova (smažíme je přibližně 10 minut). Odložíme je stranou a uchováme je v teple.
  5. Troubu si předehřejeme na 200°C. Omastek z pánve slijeme, ale do té samé pánve dáme máslo, na něm osmažíme pokrájenou cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme snítku rozmarýnu, teplé kotlety a přilijeme horkou vodu (150ml). Pánev zakryjeme poklicí, dáme ji do vyhřáté trouby a dusíme doměkka přibližně 35 minut. Přibližně 10 minut před dokončením odložíme poklici, aby kotletky dostaly správnou barvu. Měkké kotletky dáme na vyhřáté talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme.