Rybí aspik z řasy agar-agar
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prášek z řasy |
2 g |
Sůl |
1 špetka |
Treska filety |
3 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar rybí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V hrnci zvolna zahřejeme vodu s vývarem, solí, pepřem a práškem z řasy agar-agar.
- Po 5 minutách zahřívání přidáme do hrnce rybí filety a pod pokličkou vaříme ještě 4 minuty.
- Potom směs promícháme, nalijeme do formy na aspik a pokapeme citronovou šťávou. Necháme vychladnout.
- Vychladlou směs uložíme do chladničky.