Cannéles

Cannéles - obrázek

Ingredience


Cukr třtinový 180 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Rum 60 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.
  2. Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
  3. V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.
  4. Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.
  5. Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.
  6. Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.
  7. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  8. V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.
  9. Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.
  10. Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))