Cannéles
Ingredience
Cukr třtinový |
180 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Rum |
60 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.
- Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
- V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.
- Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.
- Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.
- Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.
- Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.
- Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))