Rajčatová omáčka s plněnými paprikami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Majoránka |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika zelená |
8 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
5 ks |
Protlak rajčatový sterilovaný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Housky nakrájíme a namočíme do mléka, oloupaný česnek utřeme. Papriky zbavíme jádřinců, vršky se stopkou použijeme na přiklopení, vše opláchneme a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky.
- V míše důkladně promícháme maso se solí, kořením, vymačkanými namočenými houskami, rozšlehaným vejcem, česnekem.
- Masou naplníme papriky a přiklopíme odříznutými vršky.
- V hlubokém kastrole na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme koření, rajský protlak a lehce zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, sůl a podlijeme částí vývaru. Chvíli podusíme, poté do kastrolu naskládáme papriky a bez poklice v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.
- Po upečení papriky přeložíme do čistého kastrolu a přelijeme propasírovanou omáčkou.