Rajčatová omáčka s plněnými paprikami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Majoránka 1 špetka
Maso mleté - mix 500 g
Mléko plnotučné 200 ml
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika zelená 8 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 2 ks
Bobkový list 3 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Nové koření celé 5 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 5 ks
Protlak rajčatový sterilovaný 2 polévková lžíce
Rajčata 5 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housky nakrájíme a namočíme do mléka, oloupaný česnek utřeme. Papriky zbavíme jádřinců, vršky se stopkou použijeme na přiklopení, vše opláchneme a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky.
  2. V míše důkladně promícháme maso se solí, kořením, vymačkanými namočenými houskami, rozšlehaným vejcem, česnekem.
  3. Masou naplníme papriky a přiklopíme odříznutými vršky.
  4. V hlubokém kastrole na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme koření, rajský protlak a lehce zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, sůl a podlijeme částí vývaru. Chvíli podusíme, poté do kastrolu naskládáme papriky a bez poklice v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.
  5. Po upečení papriky přeložíme do čistého kastrolu a přelijeme propasírovanou omáčkou.