Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy

Ingredience


Mascarpone 250 g
Med včelí 1 kávová lžička
Meruňky sušené 2 polévková lžíce
Ořechy lískové 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 375 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 150g mascarpone rozmačkáme, přidáme pokrájené ořechy, sekané meruňky, pepř a med. Zvlášť smícháme plísňový sýr na kostky se zbytkem mascarpone, tak aby kostky zůstaly co nejvíc v celku. Chlebíčkovou formu vyložíme folií, necháme přečnívat.
  2. Třetinu sýrové směsi rozetřeme na dno formy, na ní dáme ořechovou směs a na ni zbytek sýrové směsi. Urovnáme a zakryjeme folií. Necháme v lednici minimálně hodinu.
  3. Před podáváním vyklopíme a sejmeme folii. Krájíme na plátky.