Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy
Ingredience
Mascarpone |
250 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Meruňky sušené |
2 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
375 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 1 porce
- 150g mascarpone rozmačkáme, přidáme pokrájené ořechy, sekané meruňky, pepř a med. Zvlášť smícháme plísňový sýr na kostky se zbytkem mascarpone, tak aby kostky zůstaly co nejvíc v celku. Chlebíčkovou formu vyložíme folií, necháme přečnívat.
- Třetinu sýrové směsi rozetřeme na dno formy, na ní dáme ořechovou směs a na ni zbytek sýrové směsi. Urovnáme a zakryjeme folií. Necháme v lednici minimálně hodinu.
- Před podáváním vyklopíme a sejmeme folii. Krájíme na plátky.