Salát z fazolí a cizrny

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cizrna 100 g
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazole bílé 200 g
Fazole červené 250 g
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 140 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokud zvolíme konzervované fazole a cizrnu, tak je slijeme a smícháme spolu s přepůlenými cherry rajčátky a nasekanými bylinkami.
  2. Fazole i cizrnu můžeme také sami uvařit.
  3. Připravíme si dresing: smícháme citronovou šťávu a cukr a mícháme do rozpuštění. Poté vmícháme rajčatový protlak a olivový olej a promícháme.
  4. Smícháme vše dohromady. Podáváme při pokojové teplotě.