Salát z fazolí a cizrny
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Cizrna |
100 g |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazole bílé |
200 g |
Fazole červené |
250 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
140 g |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokud zvolíme konzervované fazole a cizrnu, tak je slijeme a smícháme spolu s přepůlenými cherry rajčátky a nasekanými bylinkami.
- Fazole i cizrnu můžeme také sami uvařit.
- Připravíme si dresing: smícháme citronovou šťávu a cukr a mícháme do rozpuštění. Poté vmícháme rajčatový protlak a olivový olej a promícháme.
- Smícháme vše dohromady. Podáváme při pokojové teplotě.