Pražma v solné krustě
Ingredience
Pražma královská |
1 kg |
Sůl mořská |
5 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.
- Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.
- Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.
- Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
- Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.